Blog

Follow the Art of Sports team!

Maak een afspraak

Nieuwe groepsles - Outdoor Crosstraining

Nieuwe groepsles - Outdoor Crosstraining

Vanaf 30 april organiseren we op zaterdag de groepsles Crosstraining om het weekend actief in te zetten. Crosstraining combineert natuurlijke bewegingen om aan een hoge intensiteit te trainen. Yorick zorgt voor voldoende differentiatie zodat deelnemers van verschillende niveaus hun grenzen op een verantwoorde manier kunnen verleggen.

 

Je komt toch ook?

13/4/2022 08:51:51

Infosessie Start 2 Run 2022

Infosessie Start 2 Run 2022

Op zaterdag 26 maart mochten we 'enkele' enthousiastelingen ontvangen bij Art of Sports voor een infosessie over Start 2 Run, georganiseerd door Atletiek De Pinte. Met een hapje en een drankje erbij werd het zowel leerrijk als gezellig. Op maandag 18 april gaat de eerste sessie van start en slechts 10 weken later zullen de deelnemers de finish van 5km bereiken.

Ben jij ook van de partij?

29/3/2022 09:20:28

Loopanalyse

Loopanalyse

Op zoek naar begeleiding om (opnieuw) te beginnen lopen? Of ben je al een loper maar wil je graag je loopstijl eens onder de loep nemen? Volg een uitgebreide screening bij kinesiste Annelies en vermijd zo blessures en/of verbeter je prestatie.

 1. Intake: uitgebreid gesprek om huidig niveau, trainingen en doelen in kaart te brengen. Alsook huidige klachten indien deze aanwezig zijn.
 2. Lichaamsscreening: uitgebreide testing naar spierkracht en functie, flexibiliteit en controle om zo jouw werkpunten te vinden. (Met behulp van handhelddynamometer en functionele testen)
 3. Loopanalyse: via video analyse bekijken we je looptechniek, dit kan zowel op de loopband of buiten.
 4. Bespreking van de resultaten: we nemen de tijd om eventuele trainingsfouten uit te leggen en de invloed hiervan op jouw lichaam.
 5. Specifieke oefeningen voor jouw werkpunten (stabiliteit, kracht, techniek, mobiliteit,...) en advies naar aanpassing loopstijl indien dit nodig blijkt te zijn. Dit oefenschema kan u online raadplegen in het oefenprogramma Physitrack.

 

Tijdsduur: 2u
Prijs: 130€
Opvolgsessie (30min): 35€
Contact: bel Annelies (0487 15 25 28)

24/2/2022 10:03:29

Outdoor training

Momenteel zijn we nog druk bezig met de opbouw van een overdekte buitensportzone, maar het belooft er goed uit te zien! Een functionele zone, aangevuld met enkele leuke extra’s, waar je U tegen kan zeggen. Stay tuned voor meer!

20/1/2022 09:21:48

Teamwork makes the dream work

Teamwork makes the dream work

Sinds onze opstart in 2019 hebben we ons team kunnen uitbreiden tot een volwaardige multidisciplinaire eenheid, samengesteld uit 4 kinesisten, 2 personal trainers, 1 osteopaat en 1 diëtist. Dankzij onze verschillende achtergronden, goede communicatie en zin voor vooruitgang kunnen we ons cliënteel steeds beter begeleiden en gaan we dagelijks op zoek naar nieuwe manieren om behandelingen en trainingen te optimaliseren. Kijk gerust eens onder de tab TEAM om kennis te maken.

10/1/2022 10:17:24

Binnenkort voedingsbegeleiding bij Art of Sports

Vanaf november 2020 verwelkomen we Camille Marquenie, onze nieuwe diëtist en voedingsdeskundige! Zo wordt ons team nog completer om iedereen gepast te kunnen begeleiden. Binnenkort kan je ook online een afspraak maken, we keep you posted!

26/9/2020 14:40:30

Herstart personal training en groepslessen

Opnieuw kunnen we wat positief nieuws brengen! We kunnen jullie allemaal vanaf maandag 18 mei outdoor opnieuw ontvangen voor personal training en groepslessen. De groepslessen worden op maandag en woensdag opgestart met een beperkt aanbod.

Maandag 18u30-19u30: Box-fit (aangepast aan corona)

Woensdag 18u30-19u30: Bootcamp

Inschrijven kan via het tabblad group training of telefonisch op 09/395.90.40.

Hopelijk volgen de rest van de lessen snel. We houden jullie via facebook en de website op de hoogte van de vorderingen.

Om alle groepslessen veilig te laten verlopen hebben we uiteraard onze voorzorgen genomen.

 • De weide naast de praktijk is sportklaar gemaakt. Daar we dus afhankelijk zijn van het weer kan er bij slecht weer geannuleerd worden op de dag van de groepsles.
 • Er zal afgesproken worden aan het sportterrein (en dus niet binnen). De ingang bevindt zich, als u van op straat naar de voorgevel kijkt, links van de praktijk.
 • De kleedkamers en douches zullen niet beschikbaar zijn.
 • Gelieve een grote handdoek mee te brengen om op het matje te leggen.
 • Zoals iedereen reeds gewoon is, zal er ten allen tijde een afstand bewaard blijven van 1.5m tussen alle deelnemers en trainers. We voorzien zeker voldoende ruimte voor iedereen.
 • Na de training dient al het materiaal gedesinfecteerd te worden. Er zullen producten voorzien worden door ons, maar iedereen dient het gebruikte materiaal zelf te ontsmetten.

We hopen dat dit opnieuw het begin is van een leuke en sportieve periode met veel positief nieuws!

16/5/2020 19:58:35

FIT 4 Christmas

Kom jullie nog eens uitleven voor de feestdagen met onze kerstmix. Maandag 23 december om 18u30 nodigen we iedereen graag uit voor een training waarbij al onze disciplines door elkaar lopen. Zo kunnen jullie eens proeven van alle groepslessen. Aansluitend kunnen jullie genieten van een drankje en een hapje. Op voorhand inschrijven is verplicht en kan via het tabblad group training (Fit 4 christmas)

15/12/2019 09:32:42

KEISER! Because good enough isn't

KEISER! Because good enough isn't

Bij ART of Sports werken we niet met klassieke weight stacks maar met toestellen op luchtdruk. Hierbij belast je niet alleen minder je pezen en gewrichten, maar train je ook op power! Dit wil zeggen dat de snelheid een bepalende factor wordt en je dus sportspecifieker en veiliger kan trainen! Meer info kan je vinden op www.keiser.com of vraag ernaar bij je volgende bezoek.

30/9/2019 08:00:02

Good morning! Onze nieuwe groepsles voor vroege vogels

Good morning! Onze nieuwe groepsles voor vroege vogels

Ben jij ook zo'n vroege vogel die zijn energie haalt uit sporten? Dan hebben wij de oplossing voor jou met onze nieuwe groepsles. Iedere dinsdag van 6u30 tot 7u30 organiseren we een full body workout om je dag perfect te starten. Meer info of boeken kan via group training.

24/9/2019 12:54:36

Vacature kinesitherapie: Wij zoeken versterking!

Wat hebben we jou te bieden?

 • je eigen agenda met een groeiend aantal patiënten met orthopedische of sportletsels
 • starten met parttime agenda
 • een nieuwe infrastructuur met een goed uitgeruste oefenzaal met de nieuwste toestellen en materialen
 • een goede teamsfeer met een kinesist en 2 personal trainers
 • een dynamische praktijk met op korte termijn de mogelijkheden om buitenrevalidatie te geven
 • een marktconforme verloning met groeimogelijkheden

Benieuwd wat we van jou verwachten? Kijk dan even naar de volledige vacature

24/9/2019 12:51:22

Oefenrekkers

Ben je op zoek naar goede oefenmaterialen voor thuis? Via doorgelicht.be vind je zeker de geschikte weerstandsband voor jouw oefeningen. Heb je nog vragen, aarzel dan zeker niet om dit bij je volgende afspraak te bespreken!

24/9/2019 12:49:07